Det är viktigt att du läser igenom dessa allmänna villkor. I och med att du slutför din bokning och/eller ditt köp har du accepterat dessa villkor och beloppet kommer därefter att dras från ditt kort, eller skickas på faktura.

Dessa allmänna villkor gäller mellan VisitTo, med Organisationsnummer 556864-5724, och för den som själv eller genom annan part bokar via VerdeVerde Travel.

Avtalet kan gälla boende, aktiviteter, evenemang, transport enskilt eller i kombination.

VEM ÄR ANSVARIG?

Ansvarig arrangör är VisitTo.

NÄR BLIR DITT KÖP BINDANDE?

Bokningen gäller så snart du erhållit en bokningsbekräftelse och när du betalat den överenskomna anmälningsavgiften och/eller hela summan för aktuell bokning.

ÄR DET NÅGON BOKNINGSAVGIFT?

Nej, det är inte någon bokningsavgift när du bokar.

NÄR SKA DU BETALA?

Du kan betala för bokningen på följande sätt:

Om du väljer att betala din bokning med kreditkort eller Swish har du valet att betala din bokning i sin helhet vid bokningstillfället, alternativt dela upp din betalning i två delar. Första delbetalningen, 10 %, sker vid bokningstillfället, och resterande 90 % sker senast 40 dagar innan ankomst. Gör du en bokning 40 dagar eller mindre innan ankomst, behöver du betala totala summan direkt. Vi tar ingen extra avgift för kortbetalningar.

Betalning mot faktura kan endast ske i undantagsfall efter särskild överenskommelse vid bokningstillfället. Fakturaavgift om 75 kr tillkommer.

När det är dags att betala är det viktigt att du skriver in ditt bokningsnummer, annars vet vi inte var pengarna ska någonstans och bokningen blir ogiltig.

För din egen skull rekommenderar vi att du tar med bokningsbekräftelse och kvitto vid ankomst, för att kunna styrka din bokning om det skulle behövas.

Du får ingen bekräftelse på att betalningen kommit in till oss, men kan via “min sida” på verdeverdetravel.com se hur din betalningsstatus ligger till. Du kan även nå den via länken för betalning som du hittar i den mailade bokningsbekräftelsen.

VAD HÄNDER OM DU INTE BETALAR I TID?

Om du valt att delbetala och inte betalar anmälningsavgiften enligt bokningsbekräftelsen, kommer en avbokning genomföras. Om du däremot betalat anmälningsavgiften skickas det ut en påminnelse till e-postadressen du angett senast 45 dagar innan ankomst. Om du inte betalar i tid betraktas detta som en avbokning, och reglerna för avbokning gäller.

Om du valt att betala med faktura skickas ingen påminnelse ut. Om du inte betalar i tid betraktas detta som en avbokning, och reglerna för avbokning gäller.

VAD GÄLLER OM DU VILL AVBOKA/OMBOKA DIN BOKADE SEMESTERUPPLEVELSE?

Eventuell avbokning görs enklast genom att gå in på ”Min sida” och ange bokningsnummer och e-postadress.

Du kan omboka muntligen eller skriftligen till VerdeVerde Travel per telefon 0707-417 784 88 eller via e-post kontaktaverdeverdetravel@gmail.com. En ombokning är inte giltig förrän du erhållit en skriftlig bekräftelse.

Vill du göra ändringar i din bokning är kostnaden 100 kronor (SEK) / bokning. Ändring av ankomst- eller avresedag räknas som avbokning.

Allmänna avbokningsregler gällande aktiviteter, boende, evenemang, paket- och rundresor och övriga arrangemang till ordinarie pris

Om du inte tecknat avbeställningsskydd eller om avbeställningsskydd inte är möjligt gäller följande avbokningskostnader:

Aktiviteter

40 dagar eller fler före ankomst: 0%

39- 30 dagar eller fler före ankomst: 10% av bokningens pris (anmälningsavgiften)

29-0 dagar före ankomst: 100%

Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, fakturaavgift återbetalas ej.

Hotell

Vid rumsbokning, exempelvis hotellrum, som inte ingår i ett paket måste avbeställning ske senast dagen innan ankomst, för att full återbetalning, exkl. eventuella avgifter, ska betalas ut. Vid avbeställning senare än dagen innan ankomst ges ingen återbetalning.

Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, fakturaavgift återbetalas ej.

Vandrarhem, pensionat, bed & breakfast, Bo på Lantgård, Fjällstuga och Fäbod

5 dagar eller fler före ankomst: 0%

4-0 dagar före ankomst: 100%

Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, fakturaavgift återbetalas ej.

Camping, Gästhamn och Ställplatser

40 dagar eller fler före ankomst: 0%

39 – 30 dagar före ankomst: 10% av bokningens pris (anmälningsavgiften)

29-8 dagar före ankomst: 75 %

7-0 dagar före ankomst: 100 %

Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, fakturaavgift återbetalas ej.

Paket- och rundresor

Bokningar av paket och rundresor är endast ombokningsbara fram till 28 dagar före avresa. Därefter är bokningen stängd för ändringar. Observera att särskilda ändrings- och avbokningsregler kan gälla för vissa paket. De framgår i så fall vid bokningstillfället samt på din bokningsbekräftelse.

Särskilda erbjudanden

Observera att särskilda ändrings- och avbokningsregler kan gälla för vissa priser och erbjudanden. De framgår i så fall vid bokningstillfället samt på din bokningsbekräftelse.

Privat boende – Stugor, rum och lägenheter

40 dagar eller fler före ankomst: 0%

39 – 30 dagar före ankomst: 10% av bokningens pris (anmälningsavgiften)

29-0 dagar före ankomst: 100%

Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, fakturaavgift återbetalas ej.

Bra att veta om din stugbokning

Ankomst – Avresa

Du får tillgång till stugan/lägenheten från kl. 14.00 avtalad ankomstdag till kl. 12.00 avresedagen om inget annat bekräftats. Innan avresa skall du utföra slutstädning av stugan/lägenheten. Städutrustning finns i alla stugor/lägenheter. I stugbyar kan det  finnas städutrustning i separat servicebyggnad. Om hyresvärden vid besiktning anser att städningen inte är tillräcklig, kommer vi låta städning utföras på din bekostnad. För vissa stugor/lägenheter och de flesta stugbyar kan du välja att köpa slutstädning, men det behöver man förboka. Priset kan variera beroende på stugans storlek.

Priser

Priserna avser antalet bäddar i stugan/lägenheten. I beskrivningen av stugor anges antal ordinarie bäddar + antal extrabäddar enligt följande exempel: ”4+2 bäddar” vilket betyder 4 ordinarie bäddar + 2 extrabäddar.

Allmänt

Alla stugor/lägenheter är utrustade för självhushåll. Du måste själv ta med sängkläder, handdukar, toalettpapper, disk- och rengöringsmedel. I de flesta stugbyar och i vissa privatstugor kan sänglinne och handdukar hyras. I de flesta stugor/lägenheter tillåts inte husdjur. Rökning är alltid förbjuden. Information om detta finns i beskrivningen av stugan/lägenheten. Observera att detta inte är någon garanti för att rökning inte har förekommit eller att husdjur inte har vistats i stugan/lägenheten vid tidigare tillfälle.

VisitTo:s SKYLDIGHETER OCH DINA RÄTTIGHETER

VisitTo får ändra villkoren för bokningen om du som kund kan erbjudas andra likvärdiga produkter och/eller tjänster. Inträffar kostnadsökningar för VisitTo efter det att avtalet blivit bindande för parterna får VisitTo höja priset för resan motsvarande kostnadsökningen, om kostnadsökningen beror på ändringar i skatter eller andra avgifter för tjänster som ingår i bokningen. Om prisökning sker så måste VisitTo informera dig om det omgående. Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före ankomst. Bokningens pris ska sänkas om VisitTo:s kostnader, tidigare än 20 dagar före ankomst minskar av samma skäl som nämndes ovan.

VisitTo har rätt att ställa in en aktivitet på grund av säkerhetsskäl, det kan t ex handla om extremt väder eller oförutsedda hinder vid aktiviteter i fjällvärlden samt vid för få anmälda deltagare.

Om hela eller delar av din bokning inte kan levereras enligt bokningsbekräftelsen och om ingen likvärdig ersättning kan ordnas, t.ex. vandrarhem eller hotell i samma klass, så har du rätt av avboka samt få pengar tillbaka för de delar du inte utnyttjat.

Är resan påbörjad, men är tvungen att avbrytas av arrangören, har du rätt att få tillbaka pengar för de delar av bokningen som du ännu inte hunnit utnyttja.

Om en transporttjänst, evenemang eller aktivitet som ingått i bokningen ställs in med kort varsel, gäller återbetalning endast för den specifika delen.

Överlåtelse av boende och arrangemang är tillåtet före ankomst, viktigt att uppge de nya gästernas namn och uppgifter. Vid överlåtelse av transportbiljetter, i de fall där transportörens villkor godkänner det, måste transportören informeras om till vem överlåtandet skett.

Som arrangör är VisitTo skyldiga att se till att:

Du som kund får en skriftlig bekräftelse på din bokning.

Du får alla handlingar och övriga uppgifter i god tid.

Du informeras om alla väsentliga förändringar, som rör din bokning.
 

VisitTo ansvarar inte för löften som tredje part kan ha gjort direkt till dig som kund utan VisitTo:s vetskap och som VisitTo inte känt till eller borde känna till (be alltid om en skriftlig bekräftelse).

VAD HAR DU SOM KUND FÖR SKYLDIGHETER?

För att boka/ingå avtal med VisitTo måste du ha fyllt 18 år. Vid boende i grupp ska minst två personer vara fyllda 18 år, om ingen högre åldersgräns anges i samband med bokningstillfället. Legitimering sker vid ankomst. Uppfyllande av åldersgräns är ett krav för att få genomföra bokad aktivitet eller evenemang, och för att få nycklar till boendet. Om du vid tillträde till aktiviteten, boendet eller evenemanget inte uppfyller åldersgränsen gäller regler för avbokning.

Det kan finnas specifika regler gällande åldersgräns för vissa aktiviteter eller upplevelser, du som kund är skyldig att följa dessa. Om du inte skulle uppfylla åldersgränsen gäller regler för avbokning

Det är din skyldighet att själv kontrollera din bokningsbekräftelse så fort som möjligt efter att du fått den, för att kontrollera om det finns eventuella felaktigheter. Om bokningspersonal gjort specifika löften till dig, måste de stå med skriftligen i bekräftelsen för att det ska vara en garanti vid ankomst.

Du är skyldig att följa de ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller för boendet, transportmedlet, aktiviteten, evenemanget etc. Det är inte tillåtet för fler personer att övernatta i rummet, än vad som uppgavs i bokningen. Alla personer ska uppges vid bokningstillfället. VisitTo utgår från att max 1 barn under 2 år inte använder egen bädd om inget annat anges.

Om klagomål angående störande uppträdande inkommer till anläggningen har värden rätt att omedelbart vräka dig och ditt sällskap om inte förändring sker omedelbart efter tillsägelse. Samma regler gäller också där det vistas för många personer än antalet som är tillåtet för rummet. Du blir skyldig att ersätta anläggningen för kostnader som tillkommit av det ovan nämnda. Återbetalning för återstående nätter sker endast för de nätter anläggningen lyckas boka nya gäster.

Om det skulle vara något du vill anmärka på, eller om du har klagomål, ska du i första hand vända dig till värden för boendet eller aktiviteten. Det är för att det ska finnas en chans att rätt till problemet så snart som möjligt under din vistelse.

Det är viktigt att vid bokningstillfället uppge om någon av gästerna lider av någon typ av allergi så att VisitTo som arrangör har möjlighet att erbjuda rätt rum. OBS! Det står även i beskrivningen för rummet om husdjur/rökning inte är tillåtna. VisitTo kan däremot inte garantera att det inte har varit något husdjur/rökning i rummet kort tid innan.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

VisitTo erbjuder avbeställningsskydd. Detta kan endast beställas i samband med bokningstillfället. Avbeställningsskyddet är personligt och gäller för samtliga namngivna personer i bokningen.

Väljer du att utnyttja avbeställningsskyddet avbokas samtliga personer i bokningen. Ingen delåterbetalning kan göras om övriga väljer att utnyttja resan.

Avgiften för avbeställningsskydd är 300 kronor(SEK) per bokning.

När gäller skyddet?

Med avbeställningsskydd kan du i vissa fall avboka fram till dagen innan ankomst, vid senare avbokning utgår fullt pris för bokningen.

Avbeställningsskyddet gäller vid sjukdom som inte var känd vid bokningstillfället, som dessutom kan styrkas av läkarintyg, samt vid allvarligare händelse. Avbeställningsskyddet gäller endast vid allvarligare händelse, akut sjukdom eller dödsfall hos dig eller i din närmaste familj. Med närmaste familj avses: äkta hälft/registrerad partner, sambo, barn, förälder och mor-/farförälder. Du måste avbeställa resan så snart som möjligt efter att du insett att du inte kan åka.

Vad ersätter VisitTo?

Du får tillbaka allt du betalt till VisitTo förutom 5 % i en administrativ kostnad, kostnaden för avbeställningsskyddet samt eventuella ombokningskostnader.

Hur får du ersättning?

Du avbokar resan. Notera att resan avbokas enligt gällande avbokningsregler (det justeras så fort giltigt läkarintyg kommit in till oss). Du skickar in ditt giltiga läkarintyg till VisitTo ℅ Kolonien, Dialoggatan 16, 1tr 126 26 Hägersten omgående. VisitTo återbetalar enligt gällande regler senast 10 dagar efter inkommet giltigt läkarintyg.

GENERELLT

 VisitTo förbehåller sig rätten att göra ändringar i våra Allmänna villkor. Din bokning/köp omfattas av de allmänna villkor som gällde vid tidpunkten när du gjorde ditt köp. (med undantag för ändringar enligt lag, myndighetsbeslut eller förordning).

VAD HÄNDER VID EVENTUELL TVIST?

Har du eventuella klagomål efter hemkomst bör du vända dig direkt till VisitTo med dessa. Om du och VisitTo inte lyckas komma överens kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). VisitTo följer ARN:s rekommendationer.

PERSONUPPGIFTSLAGEN

Genom att betala samtycker du till att dina personuppgifter får användas av VisitTo. Anledningen till varför vi vill ha den informationen är för att kunna erbjuda dig den bästa servicen vi kan ge. Genom att försäkra oss om att vi har all nödvändig och tillförlitlig persondokumentation som behövs i händelse av olycksfall, kunna kontrollera personuppgifterna om du beställt ett avbeställningsskydd, samt vid eventuell skadehantering. Dina uppgifter kan komma att användas för att informera om försäkrings- och betalningstjänster, eller för att erbjuda dig personliga erbjudanden kring resor och upplevelser från VisitTo och våra samarbetspartners. Du kan även komma att kontaktas för marknadsundersökningar, i syfte att ta reda på vad du som kund tycker om VisitTo. Du kan givetvis ta del av dessa uppgifter när du vill, genom att kontakta VisitTo via e-post: info@VisitTo.se eller via brev: VisitTo ℅ Kolonien Dialoggatan 16, 1 tr 126 26 Hägersten.

FORCE MAJEURE

I det fall bokningen inte kan genomföras på grund av ett hinder utanför VisitTos kontroll, som VisitTo inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit är VisitTo fri från skadeståndsskyldighet eller andra påföljder. Detsamma gäller även om bokningens inställelse beror på någon som VisitTo anlitat eller annan i tidigare led. VisitTo reserverar sig för lagändringar och prisändringar som ligger utanför VisitTo:s kontroll.

INTEGRITETSPOLICY

 1. ALLMÄNT

VisitTo ℅(”VisitTo”) respekterar och värnar om din personliga integritet. Vi vill att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. Vi vill med denna integritetspolicy (”Integritetspolicy”) visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter hanteras i enlighet med tillämplig lagstiftning.

För att kunna tillhandahålla våra produkter och tjänster åt dig som användare måste vi använda personuppgifter om dig. Denna Integritetspolicy gäller dig som beställer upplevelser från oss.

 1. PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH DATASKYDDSOMBUD

 VisitTo är personuppgiftsansvarig för användningen av dina personuppgifter och ansvarar för att användningen sker i enlighet med tillämplig lagstiftning. Du finner kontaktuppgifter till oss längst ned i denna Integritetspolicy.

Vi har utsett ett dataskyddsombud (”Dataskyddsombudet”). Dataskyddsombudet har bland annat till uppgift att övervaka att vår användning av personuppgifter sker i enlighet

med tillämplig lagstiftning. Dataskyddsombudets kontaktuppgifter är privacy@visitto.se.

 1. VÅR ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

Vi på VisitTo använder dina personuppgifter för att på bästa sätt kunna tillhandahålla dig de produkter och tjänster vi erbjuder. Vi använder därför dina personuppgifter för följande syften:

– Administration och fullgörande av avtal samt i syfte att tillvarata båda parters rättsliga intressen,

– Marknadsföring, inklusive kundanpassade erbjudanden,

– Metod- och affärsutveckling.

 1. VARIFRÅN KOMMER DINA PERSONUPPGIFTER

De personuppgifter vi använder om dig har du lämnat till oss. Du lämnar uppgifter såsom kontaktuppgifter och i vissa fall demografiska eller hälsouppgifter vid bokning och vid användande av våra tjänster. Vi inhämtar inga uppgifter från andra källor.

För att vi ska kunna ingå avtal och erbjuda dig våra upplevelser kan det i vissa fall krävas att du lämnar vissa personuppgifter till oss. Dessa är nödvändiga för att vi ska kunna uppfylla praktiska och legala krav. Om du inte lämnar de uppgifter vi behöver för att vi ska kunna erbjuda dig våra upplevelser kan vi tyvärr inte ingå avtal med dig eller tillhandahålla dig våra produkter eller tjänster.

 1. AUTOMATISERAT BESLUTSFATTANDE

Vi använder oss inte av automatiska processer för att fatta beslut som i betydande grad påverkar dig.

 1. HUR LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi sparar endast dina personuppgifter så länge de behövs för de syften vi samlade in uppgifterna för enligt denna Integritetspolicy. När vi inte längre behöver spara dina uppgifter tar vi bort dem ur våra system, databaser och backup-er. I tabellerna ovan under avsnitt 3 kan du se hur länge vi sparar personuppgifter om dig för olika syften.

Vi kan också behöva spara dina personuppgifter av andra skäl, t.ex. för att följa lagkrav eller för att säkerställa båda parters rättsliga intressen eller något annat viktigt allmänt intresse.

 1. VEM HANTER AR DINA PERSONUPPGIFTER?

Dina personuppgifter kommer endast att hanteras inom VisitTo, våra IT-leverantörer och företag som vi samarbetar med för att tillhandahålla våra tjänster. Vi kan i vissa fall också behöva lämna ut uppgifter på begäran av myndigheter eller till andra parter inom ramen för domstolsförfaranden eller andra legala processer.

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till någon annan.

 1. VAR ANVÄNDER VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi strävar efter att endast behandla dina personuppgifter inom EU/EES. I vissa fall kan vi komma att överföra dina personuppgifter till land utanför EU/EES. Om personuppgifter överförs till något sådant land kommer vi att se till att personuppgifterna fortsätter att vara skyddade och att överföringen sker på ett lagligt sätt.

Vid överföringar till ett land utanför EU/EES som inte säkerställer en adekvat skyddsnivå för personuppgifter använder vi oss av EU-kommissionens standardavtalsklausuler för överföring av personuppgifter till land utanför EU/EES. Du finner dessa här.

Vid överföringar till mottagare i USA som omfattas av Privacy Shield använder vi oss av denna grund för överföring av dina personuppgifter. Du finner dessa här.

 1. DINA RÄTTIGHETER

Vårt ansvar för dina rättigheter

VisitTo ansvarar i egenskap av personuppgiftsansvarig för att dina personuppgifter används i enlighet med lag och att dina rättigheter får genomslag. Du kan när som helst kontakta oss om du vill använda dig av dina rättigheter. Du finner våra kontaktuppgifter längst ner i denna Integritetspolicy.

VisitTo är skyldig att besvara din begäran om att utöva dina rättigheter inom en månad från att du hörde av dig. Om din begäran är komplicerad eller om det har kommit in ett stort antal har vi rätt att förlänga tiden med ytterligare två månader. Om vi anser att vi inte kan göra det du vill att vi ska göra är vi skyldiga att senast inom en månad från det att vi tog emot din begäran meddela dig varför vi inte kan göra det du vill att vi ska göra och informera dig om att du har rätt att klaga hos tillsynsmyndigheten.

All information, kommunikation och samtliga åtgärder som vi genomför är kostnadsfria för dig. Om det du begär med anledning av dina rättigheter däremot är uppenbart ogrundat eller orimligt har vi rätt att ta ut en administrativ avgift för att ge dig informationen eller genomföra efterfrågad åtgärd, eller vägra att tillmötesgå din begäran.

Din rätt till tillgång, rättelse, radering och begränsning

Du har rätt att av VisitTo begära:

a) Tillgång till dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära ett registerutdrag över vår användning av dina personuppgifter. Du har även rätt att kostnadsfritt få en kopia av de personuppgifter som vi använder. För eventuella ytterligare kopior har vi rätt att ta ut en administrationsavgift. Om du gör en begäran i elektroniskt format, t.ex. via e-post, kommer vi att ge dig informationen i ett allmänt använt elektroniskt format.

b) Rättelse av dina personuppgifter. Vi kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som vi upptäcker är felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Du har även rätt att komplettera med ytterligare uppgifter om något relevant saknas.

c) Radering av dina personuppgifter. Du har rätt att begära att vi tar bort dina personuppgifter om det inte längre finns ett godtagbart skäl till att vi använder dem. Radering ska därför ske om:

(i) personuppgifterna inte längre behövs för det syfte vi samlade in dem,

(ii) vi använder dina uppgifter med stöd av ditt samtycke och du återkallar detta,

(iii) du invänder mot vår användning av dina uppgifter som sker efter en intresseavvägning och vi inte har legala skäl att fortsätta användningen,

(iv) vi har använt personuppgifterna på ett otillåtet sätt,

(v) vi har en rättslig skyldighet att radera personuppgifterna, eller

(vi) du är barn och vi har samlat in personuppgifterna i samband med erbjudande av informationssamhällets tjänster.

Det kan dock finnas krav i lag eller andra starkt vägande skäl som gör att vi inte omedelbart kan radera dina personuppgifter. Vi kommer då att sluta använda dina personuppgifter för andra syften än att följa lagstiftningen eller som inte är nödvändig av något annat starkt vägande skäl.

d) Begränsning av användning. Det innebär att vi tillfälligt begränsar användningen av dina uppgifter. Du har rätt att begära begränsning när:

(i) du anser att dina uppgifter är felaktiga och du har begärt rättelse enligt punkt 9 b), under tiden vi utreder uppgifternas korrekthet,

(ii) användningen är olaglig och du inte vill att uppgifterna raderas,

(iii) vi som personuppgiftsansvariga inte längre behöver personuppgifterna för våra syften med användningen men du behöver dem för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara ett rättsligt anspråk, eller

(iv) du har invänt mot användning enligt punkt 9 ”Din rätt att invända mot användning”, i väntan på kontroll om våra viktiga intressen väger tyngre än dina.

Vi på VisitTo kommer att vidta alla rimliga åtgärder vi kan för att underrätta alla som tagit emot personuppgifter enligt avsnitt 7 ovan om vi rättat, raderat eller begränsat åtkomsten till dina personuppgifter efter att du begärt att vi ska göra det. På din begäran kommer vi att informera dig om vilka vi lämnat ut personuppgifter till.

Din rätt att invända mot användning

Du har rätt att invända mot sådan användning av dina personuppgifter som vi gör med stöd av en intresseavvägning eller av allmänt intresse (se avsnitt 3 ovan). Om du invänder mot sådan användning kommer vi enbart att fortsätta användningen om vi har legala skäl till att fortsätta användningen.

Om du inte vill att VisitTo använder dina personuppgifter för direkt marknadsföring har du alltid rätt att invända mot sådan användning genom att höra av dig till oss. När vi har mottagit din invändning kommer vi att upphöra med att använda personuppgifterna i detta marknadsföringssyfte.

Din rätt att återkalla samtycke

För den användning där vi använder ditt samtycke som laglig grund (se avsnitt 3 ovan) kan du när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss. Du finner våra kontaktuppgifter längst ned i denna Integritetspolicy. Om du återkallar ditt samtycke är det möjligt att du inte kan använda våra tjänster på avsett sätt.

Din rätt till dataportabilitet

Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär en rätt att få ut en del av dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och att få överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig. Du har endast rätt till dataportabilitet när användningen av dina personuppgifter är automatiserad och vi grundar vår användning på ditt samtycke eller på ett avtal mellan dig och oss. Det innebär att du till exempel har rätt att få ut och överföra alla personuppgifter du matat in vid bokning.

Din rätt att klaga till tillsynsmyndighet

Du har rätt att inge eventuella klagomål på vår användning av dina personuppgifter till Datainspektionen.

 1. VI SKYDDAR DINA PERSONUPPGIFTER

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. VisitTo har därför vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering. Om det inträffar säkerhetsincidenter som kan påverka dig eller dina personuppgifter på ett mer betydande sätt, t.ex. när det finns en risk för bedrägeri eller identitetsstöld, kommer vi att höra av oss till dig och berätta vad du kan göra för att minska risken.

 1. COOKIES

Vi på VisitTo använder cookies på vår webbplats och i våra tjänster för att förbättra din upplevelse hos oss. Vi använder cookies bland annat för att förenkla och anpassa våra webb- och apptjänster. I vår cookie-policy förklarar vi närmare hur vi använder cookies och vilka val du kan göra för våra cookies. Du hittar policyn här.

 1. FÖRÄNDRINGAR AV DENNA INTEGRITETSPOLICY

VisitTo har rätt att när som helst ändra denna Integritetspolicy. När vi gör ändringar som inte enbart är språkliga eller redaktionella kommer du att få tydlig information om ändringarna och vad de innebär för dig innan de börjar gälla. Om vi behöver ditt samtycke för att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig och du inte godtar de ändrade villkoren har du rätt att säga upp avtalet med oss innan villkoren träder ikraft.

 1. KONTAKTINFORMATION

Tveka inte att kontakta oss på VisitTo om du har några frågor om denna Integritetspolicy, vår användning av dina personuppgifter eller om du vill använda dig av dina rättigheter.

VisitTo

Att: DPO

Dialoggatan 16, 1tr

126 53 Hägersten

E-post: dpo@visitto.se

Webbplats: www.visitto.se

org.nr. 556864-5724

VisitTo

Moments in life