Våra mest populära vandringar

Katarinaberget

Upptäck Katarinabergets fascinerande historia! Gå med oss på en spännande stadsvandring på Södermalm bland historiska byggnader och berättelser om branden 1723. Utforska Mosebacke torg och det spännande vattentornet. Lyssna till berättelser om farlig kärlek, positivhalande italienare förföljelser av häxor. Avsluta vid Katarina kyrka och kyrkogårdens vackra park. Boka nu och res tillbaka i tiden! 

Barnängens barn

Följ med på en guidad stadsvandring på Södermalm, Stockholm bland Barnängens barn och baracker. Upptäck unika miljöer där arbetarna en gång färgade, tvättade, och skapade uniformer åt karolinerna. Lyssna till berättelser om uppfostringsanstaltens flickor och besök den legendariska krogen Faggen. Promenera genom Vitabergsparken där Elsa Borg bedrev missionsarbete för de mindre bemedlade. Din resa kulminerar i höjd med Sofiakyrkan. Gå med oss och upplev Södermalms historia på plats. 

Långholmen

Utforska Långholmens gripande historia på vår stadsvandring. Från ett spinnhus till kvinnofängelse och senare en utbyggd malmgård för ytterligare intagna. Fängelset växte med 127 celler för manliga fångar. Vandringen ger dig insikt i fångarnas vardag och historier från spinnhushjonens liv. Du ser Stora vakten, Centralfängelsets murar och direktörens bostad. Utforska även västra delen av ön med kolonilotter, Karlhäll gård och sommarnöjen vid Sofieberg. Avsluta din vandring vid Kronohäktet. 

Fatburen

Utforska den hemliga sjön Fatburens fascinerande historia under en stadsvandring på Södermalm, Stockholm. I Niklas Natt & Dags bok ”1793” hittades ett lik vid sjön. Upptäck kvarteren kring detta historiska område med vår kunniga guide. Besök en historisk trädgård, pelarbacken och se var Hotel Göteborg en gång låg. Utforska den spännande arkitekturen från postmodernismen kring Fatbursparken och Södra stationsområdet. En unik stadsvandring som går genom tid och historiska mysterier. Vandringen avslutas vid Maria Magdalena-kyrkan. 

Fogelströms fattiga filurer

Utforska klassiska platser i Fogelströms romanverk från Bryggartäppan till Lotsgatan på denna engagerande stadsvandring. Upptäck berättelserna om mursmäckor och tegelbärare, Stockholms tidiga kvinnostrejk, och platsen för stadens största bryggeri. Fascineras av Nytorget och de charmiga 1700-talshusen där Lotten växte upp och mötte Henning för första gången. Ta del av Per Anders Fogelströms tidiga livserfarenheter och se platsen där Henning och Lotten ”bodde”. En fängslande resa genom litteratur och historia väntar. En stadsvandring på Södermalm, Stockholm. 

Granne med kungen

Upptäck historiens andetag och charmen i Gamla stan med vår exklusiva vandring, ledd av den kunnige och passionerade guiden, Stefan Maurbakken, även känd som den gröna guiden! Utforska de pittoreska gränderna och fascineras av den rika historien. Från den medeltida stadskärnan, grundad 1252, till platser som Riddarhuset och Storkyrkan – varje hörn bär på unika berättelser om Stockholms förflutna. Miss inte historien om hur Gamla stan nästan föll offer för moderniseringen på 1800-talet, men tack vare modiga människor bevarades dess kulturella arv. Avsluta vandringen på det charmiga Järntorget med en kaffe och kanelbulle eller ett uppfriskande glas bubbel. En minnesvärd upplevelse som du sent kommer att glömma!

Stadsvandra på Skogskyrkogården

Välkommen till en oförglömlig stadsvandring på Skogskyrkogården – en plats där historia, arkitektur och natur förenas. Här är några höjdpunkter du inte vill missa:
Fascinerande Berättelser: Vandringen tar dig genom en kyrkogård utan kyrka. Lär dig om dess ursprung, varför platsen valdes, och det spännande samarbetet mellan arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz.

Ikonisk Landskapsarkitektur: Upplev den unika kombinationen av svensk skog och arkitektoniska mästerverk. Skogskyrkogården är hem för över 2 000 begravningar varje år och har en plats på Unescos världsarvslista sedan 1994.

Greta Garbos Grav: Följ den ikoniska almhöjden till sju brunnars stig. Under vägen passerar du Greta Garbos grav och det sagolika Skogskapellet.

Passionerad Guidning: Jag, din guide, kommer att berätta historien med passion och storytelling. Du kommer att lämna denna vandring med minnen för livet.

Boka din plats på Skogskyrkogården redan idag och upplev en unik kombination av kultur, natur och arkitektur!

Kändisvandring på norra begravningsplatsen

Utforska Stockholms Historia: Stadsvandring på Norra Begravningsplatsen!

Välkommen till en unik och spännande stadsvandring på Norra begravningsplatsen! Precis som i Paris, London och Rom kan du här stadsvandra bland historiska gravar och uppleva den unika atmosfären.

Här är vad du kan förvänta dig:

Möte med Kändisar: Norra begravningsplatsen hyser gravarna av några av Stockholms mest kända personligheter genom tiderna – från Nils Ericson till August Strindberg.

Lindhagens Kulle: Utforska den vackra Lindhagens kulle med dess monument, kammare och mausoleer.

Kulturell Mångfald: Besök den judiska och katolska avdelningen för att uppleva den mångfald som präglar Stockholms historia.

Denna stadsvandring är en resa genom tid och kultur. Boka din plats idag och låt vår kunniga guide leda dig genom denna fascinerande plats!

Bland gråbröder och klarissor på Riddarholmen

Utforska Riddarholmen: En Historisk Stadsvandring i Stockholm!

Välkommen till en stadsvandring full av fascinerande historia och imponerande arkitektur på Riddarholmen i Stockholm! Här är vad du kan förvänta dig:

Bortglömda Holmen: Utforska den bortglömda holmen som en gång var en kal klippa med bräkande getter. Vi tar dig med på en resa genom tiden.

Kungliga Begravningsplatser: Se kungliga begravningsplatser och adelns palats. Upptäck det gamla riksdagshuset.

Byggnader med Historia: Vandringen tar dig till byggnader som andas makt och svunna tider. Besök tornet som bär Birger Jarls namn, byggt av Gustav Vasa med tegel från det rivna Klara kloster.

Evert Taubes Terrass: Njut av utsikten från Evert Taubes terrass över Mälaren och bort mot Stadshuset.

Spännande Berättelser: Lyssna till berättelsen om Riddarholmen och dess forna invånare, med spännande detaljer och unika livsöden

Stadsvandra på Mariaberget

Utforska Mariaberget: En Historisk Stadsvandring på Söders Höjder!

Välkommen till en oförglömlig stadsvandring på Mariaberget – ett område med rik historia och spännande platser. Här är vad du kan förvänta dig:

Yttersta Tvärgränd: Res tillbaka i tiden till Yttersta Tvärgränd, där levnadsvillkoren var hårda innan rinnande vatten infördes år 1861. Utforska gator och gränder ovanför Ringvägen och lär dig om människors liv under dessa utmanande förhållanden.

Arbetarnas Historia: Hör berättelsen om arbetarnas tuffa livsvillkor genom tiderna. Mantalslängden ger oss intressant information om hur många människor som bodde i varje hus och deras yrken.

Skinnarviksberget: Vandra på Skinnarviksberget, där tobak odlades, och nedanför där öl bryggdes. Få en inblick i det liv som präglade området.

Kända Personligheter: Upptäck platser där kända personligheter som Ivar-Lo Johansson och Eugene Jansson en gång bodde.

Boka din plats på Mariaberget och låt vår passionerade guide ta dig med på en resa tillbaka i tiden. Missa inte denna unika chans att uppleva Söders höjder på ett helt nytt sätt!